Otvoren društveni centar u Nevesinju za potrebe mjesnih zajednica

Fri Sep 15 00:00:00 UTC 2017

U prostoru zgrade opštine Nevesinje otvoren je Društveni centar, urađen po najnovijim standardima i prilagođen za sve kategorije stanovništva.

Voditeljica zajedničkog projekta Vlade Švicarske i Vlade Švedske „Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“ Majda Ganibegović istakla je kako je Nevesinje pozitivan primjer aktivizma članova mjesnih zajednica i da je zbog toga izabrano i kao mjesto obilježavanja “Društvenog samita 2017”, godišnjeg događaja koji organizuje UNDP na globalnom nivou.

Predstavnici Razvojnog programa Ujedinjenih nacija su tokom posjete obišli selo Krekovi gdje je u toku adaptacija područne škole i selo Drežanj u kojem se renovira dio putne infrastrukture.

“U ovaj projekat je uključeno šest mjesnih zajednica u Nevesinju, a u pojedinim su radovi već završeni. Društveni centar je završen, a koristiti će se za potrebe mjesnih zajednica, nevladinog sektora, opštine Nevesinje i svih zainteresovanih koji rade u društvenom interesu”, rekao je načelnik opštine Nevesinje Milenko Avdalović.

Simboličnim otvaranjem modernog društvenog centra u cilju intenzivnijeg povezivanja mjesnih zajednica i opštine te novom informatičkom opremom, ove godine obilježio se i Društveni samit 2017., koji potiče uticaj tehnologije i novih medija na društveno odgovorne inicijative u svijetu, a koji se održava jednom godišnje.

Future in Focus #2030NOW

UNDP UNDP širom svijeta