• 4. jun 2014.

  Fokusirajući se na hitnu pomoć u periodu nakon krize, ove smjernice pružaju praktične savjete kancelarijama Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP) pri planiranju, dizajniranju i implementaciji kratkoročnih projekata koji brzo povezuju vlasti i zajednice u procjeni, popravci i rekonstrukciji infrastrukture zajednica, kao što su lokalni putevi, mostovi, kanali za navodnjavanje, škole, domovi zdravlja i tržišta.

 • 12. jun 2014.

  Ovaj priručnik sadrži kratka i jasna uputstva kako se odstranjuju posljedice poplava. Napravljen je na osnovu iskustva nakon poplava koja su 1997., 2002., 2010. i 2013. godine zadesile Češku Republiku. Cilj je da se na razumljiv način upozori na tehničke probleme, predložene moguća rješenja, kao i da se upozori na greške koje se najčešće prave.

 • 4. jun 2014.

  Fokusirajući se na hitnu pomoć u periodu nakon krize i katastrofe, ove smjernice pružaju praktične savjete kancelarijama Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP) pri planiranju, dizajniranju i implementiranju kratkoročnih projekata koji brzo povezuje vlasti i lokalne zajednice u procjeni, čišćenju, recikliranju i uklanjanju krhotina nakon značajne katastrofe.

 • 4. jun 2014.

  Fokusirajući se na hitnu pomoć u period nakon krize, ove smjernice pružaju praktične savjete kancelarijama Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP) pri planiranju, dizajniranju i implementiranju projekta hitnog zapošljavanja i oporavka preduzeća u periodu nakon krize, kojeg podržavaju vlasti i lokalne zajednice nakon značajne katastrofe.

UNDP UNDP širom svijeta