UNDP

O UNDP-u u Bosni i Hercegovini

Rukovodstvo

Gospođa Steliana Nedera, rezidentna predstavnica UNDP-a u Bosni i Hercegovini

Gospođa Steliana Nedera je imenovana na dužnost rezidentne predstavnice UNDP-a u Bosni i Hercegovini u maju 2019. godine.

Prije svog angažmana u BiH, gospođa Nedera je radila kao zamjenica rezidentnog predstavnika UNDP-a u Srbiji (od 2014. do 2019. godine), na Kosovu* (od 2011. do 2014. godine), i u Kazahstanu (od 2007. do 2011. godine). Timu UNDP-a se pridružila 2004. godine kao pomoćnica rezidentnog predstavnika UNDP-a u Moldaviji. Prije karijere u UNDP-u, gospođa Nedera je od 2000. do 2004. godine rukovodila lokalnom kancelarijom DFID-a (Agencija Velike Britanije za međunarodni razvoj) u Moldaviji, a takođe je od 1996. do 1999. godine bila angažovana u privatnim fondacijama za razvoj civilnog društva i medija.

Gospođa Nedera je stekla master diplomu iz razvojnog menadžmenta i trenutno pohađa master studije iz globalne diplomatije. Gospođa Nedera je diplomirana pravnica.

*Sve reference na Kosovo su u skladu sa Rezolucijom 1244 (1999) Vijeća sigurnosti Ujedinjenih nacija.

 

Sukhrob Khoshmukhamedov, zamjenik rezidentne predstavnice UNDP-a u Bosni i Hercegovini

zamjenik rezidentne predstavnice UNDP-a u BiH

Sukhrob Khoshmukhamedov je imenovan na dužnost u Bosni i Hercegovini u novembru 2016 godine.

Prije svog angažmana u BiH, Sukhrob je tri godine radio kao zamjenik rezidentnog predstavnika UNDP-a u Papua Novoj Gvineji, a prethodno je osam godina radio kao pomoćnik rezidentnog predstavnika/programa UNDP-a u Tadžikistanu, gdje je koordinirao izradu smijernica strateškog programa za Nacionalni ured i predstavljao je UNDP u zemlji tokom različitih događaja.
 
Prije nego se pridružio UNDP-u 2004. godine, Sukhrob je radio kao direktor marketinga kompanije Indigo Tajikistan, vodećeg mobilnog operatera u zemlji. Sukhrob je u prošlosti također radio za Fondaciju Aga Khan, Barents Group Ltd. (podružnica KMPG grupacije) i Vladu Tadžikistana.
   
Gospodin Khoshmukhamedov je rođen i odrastao u Tadžikistanu, a studirao je u Sjedinjenim Američkim Državama. Magistrirao je na Fakultetu za međunarodne studije Univerziteta u Denveru iz oblasti globalnih finansija, trgovine i ekonomskih integracija.  

 

UNDP UNDP širom svijeta