Oprema koja će se isporučiti medicinskim ustanovama širom BiH nabavljena je u skladu sa standardima Evropske unije za javne nabavke, a uključuje 10 respiratora, tri rendgen aparata i znatne količine zaštitne medicinske opreme.
Pandemija Covida-19 je mnogo više od nezapamćene zdravstvene krize. Naime, širom svijeta svjedočimo zastojima u poslovanju, izgubljenim radnim mjestima, porastu siromaštva, većem broju slučajeva nasilja u porodici i mnogim drugim naznakama da je ova kriza istovremeno i humanitarna i razvojna kriza, koja prijeti da će ostaviti duboke socijalne i ekonomske ožiljke u godinama pred nama, posebno kada je riječ o najsiromašnijim i najugroženijim pojedincima, kategorijama i zemljama.
Pandemija bolesti COVID-19 pogodila je sve dijelove društva – od zabrana kretanja do online nastave, djeca, roditelji, mladi i stari susreli su se sa situacijom u kojoj je ostati kući najbolja prevencija.
Saznajte više o UNDP-ovoj podršci odgovoru na COVID-19 u BiH
Ovdje možete pogledati sve otvorene javne pozive

Take action

 

Postani dio našeg tima

Postani dio našeg tima

Želiš nam se pridružiti? Pogledaj oglašene pozicije

Prati nas na društvenim mrežama

Prati nas na društvenim mrežama

Pridruži se dijalogu putem društvenih mreža i saznaj više o važnim pitanjima, projektima koje implementiramo i njihovim rezultatima.

Publikacije

Publikacije UNDP Bosna i Hercegovina

Pogledaj više od 60 publikacija koje je objavio UNDP u BiH

O Bosni i Hercegovini

Više

3.531.159

Stanovništvo

33,8%

Stopa nezaposlenosti mladih (ILO metodologija)

$7,713

BDP per capita

0,769

Indeks humanog razvoja

Više

UNDP UNDP širom svijeta