Veselom društvu kreativaca sarajevskog Gerontološkog centra “gospođa Korona”, kažu, nije pokvarila raspoloženje. Dok piju jutarnju kafu, na likovnoj sekciji smišljaju načine kako uložiti vrijeme u slike, ukrasne predmete, ručno izrađen nakit ili makete.
Istinsko upravljanje okolišem kreće od vlastitog doma i susjedstva. Zbog toga UNDP-ov Accelerator Lab u Bosni i Hercegovini poziva zainteresirana naselja ili facilitatore u zajednici na dostavljanje inovativnih prijedloga kako postići čišće zajednice i smanjiti otpad u Bosni i Hercegovini.
Analiza potrebnih vještina za softversku industriju rađena je u saradnji sa Bit Alijansom tokom 2019. godine u okviru projekta Boljom upravom do bržeg ekonomskog rasta (EGG), koji finansira Vlada Kraljevine Norveške, a provodi UNDP
Klimatske promjene intenziviraju niz već postojećih opasnosti i na taj način utječu na aktivnosti povezane sa izdržavanjem, infrastrukturom i ekonomskom aktivnošću.
Saznajte više o UNDP-ovoj podršci odgovoru na COVID-19 u BiH
Ovdje možete pogledati sve otvorene javne pozive

Take action

 

Postani dio našeg tima

Postani dio našeg tima

Želiš nam se pridružiti? Pogledaj oglašene pozicije

Prati nas na društvenim mrežama

Prati nas na društvenim mrežama

Pridruži se dijalogu putem društvenih mreža i saznaj više o važnim pitanjima, projektima koje implementiramo i njihovim rezultatima.

Publikacije

Publikacije UNDP Bosna i Hercegovina

Pogledaj više od 60 publikacija koje je objavio UNDP u BiH

O Bosni i Hercegovini

Više

3.531.159

Stanovništvo

33,8%

Stopa nezaposlenosti mladih (ILO metodologija)

$7,713

BDP per capita

0,769

Indeks humanog razvoja

Više

UNDP UNDP širom svijeta