Svečani početak grejne sezone u Doboju – obnovljen sistem centralnog grijanja

Wed Oct 15 00:00:00 EDT 2014

Ambasador Kraljevine Norveške, Nj.E. Anne Vibeke Lilloe započela grejnu sezonu u Doboju

Gradska Toplana u Doboju je zvanično počela grejnu sezonu danas, 15. oktobra 2014, svečanim puštanjem u rad. Iako je Toplana u Doboju pretrpjela izuzetnu štetu u majskim poplavama, zahvaljujući finansijskoj pomoći Vlade Kraljevine Norveške u iznosu od 979.294 KM, više od 8.500 domaćinstava, javnih ustanova, kao i svi dobojski vrtići i škole će spremni dočekati hladne dane. Obnova sistema centralnog grijanja je implementirana kroz UN program za ublažavanje posljedica poplava „Danas za nas“.

Pritiskom na dugme, mašine su zabrujale i „Toplana“ u Doboju je počela sa radom. Ambasadorica Kraljevine Norveške, Nj. E. Anne Vibeke Lilloe izjavila je: „Ponosna sam što je Norveška, zajedno sa UNDP-om, omogućila građanima Doboja da dočekaju zimu bez straha i razmišljanja kako će da griju svoje domove“.

Gradonačelnik Doboja, Obren Petrović izrazio je zadovoljstvo realizacijom ovog kapitalnog ulaganja za grad Doboj. „Moramo još mnogo raditi, da bi uz pomoć zapadnih zemalja uspjeli da se oporavimo od katastrofalnih poplava. U ime svih građana se zahvaljujem Kraljevini Norveškoj na ovoj pomoći.“

Šef regionalne kancelarije UNDP-a u Banjoj Luci, Goran Vukmir smatra da je rekonstrukcija „Toplane“ u Doboju veliki uspjeh. „Drago mi je da smo zajedno sa Kraljevinom Norveškom uspjeli da pronađemo rješenje za jedan od najvećih problema u Doboju. Svi napori UN-a, UNDP-a i EU da se obnovi grad Doboj bi bili ugroženi da nije pokrenuto centralno grijanje“, rekao je Vukmir.

Osposobljavanjem sistema centralnog grijanja od kojeg zavisi preko 40,000 osoba u urbanoj zoni Doboja učinjen je još jedan značajan korak ka uklanjanju posljedica poplava.

UNDP UNDP širom svijeta

Nalazite se na... UNDP Bosnia and Herzegovina 
Kliknite na... UNDP globalno