Javni poziv organizacijama civilnog društva, neformalnim grupama i pojedincima za implementaciju projekata na teritoriji Bosne i Hercegovine Zajednički projekt Ujedinjenih nacija: „Dijalog za budućnost“

Mon Nov 10 00:00:00 EST 2014

Projekt “Dijalog za budućnost” je zajednička inicijativa Predsjedništva BiH i Ujedinjenih nacija (UN). Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP), Agencija za zaštitu prava djece (UNICEF) i Organizacija UN-a za obrazovanje, nauku i kulturu (UNESCO), u suradnji sa Predsjedništvom BiH, će kroz tri glavne komponente projekta: Platformu dijaloga, program grantova i komunikacije, u periodu od 18 mjeseci, raditi na povećanju angažmana građana u izgradnji mira i unaprijeđenju stavova i mišljenja o suživotu, izgradnji povjerenja i međukulturalnom razumjevanju.
 
Tim Ujedinjenih nacija u Bosni i Hercegovini ovim putem daje obavijest o javnom pozivu za projektne prijedloge za organizacije civilnog društva, neformalne grupe i pojedince iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Kosova*, Bivše jugoslovenske republike Makedonije, Crne Gore, Srbije i Slovenije, za dostavljanje projektnih prijedloga iz oblasti izgradnje mira (tematski fokus) na teritoriji Bosne i Hercegovine.
 
Tehnička dokumentacija koja uključuje aplikacione formulare i smjernice za podnosioce projektnih prijedloga su dostupne na zvaničnoj stranici UN-a u BiH, www.un.ba


Otvoreni dani, tokom kojih su, oni koji su željeli prijaviti projekat, mogli da dobiju detaljne informacije i odgovore na moguća pitanja u vezi sa priprema prijedloga za projekat, održali su se u Mostaru, Tuzli, Sarajevu i Banjoj Luci.

Javni poziv za projektne prijedloge u okviru projekta „Dijalog za budućnost“ je bio otvoren do 31. decembra 2014. godine u 14:00 sati.

 
 
 
 

Zbog velikog broja aplikacija primljenih u okviru javnog poziva projekta "Dijalog za budućnost", proces evaluacije je produžen do kraja februara 2015. godine. Informacije o rezultatima će biti zvanično objavljene početkom marta 2015. godine.

* Reference na Kosovo će se razumijevati u skladu sa rezolucijom Savjeta Bezbjednosti 1244 (1999).

UNDP UNDP širom svijeta

Nalazite se na... UNDP Bosnia and Herzegovina 
Kliknite na... UNDP globalno