SubscribeSubscribe
Vijesti
 • GED Projekt: 20 posto manji računi uz solarne kolektore u domu u Stocu 30. jul 2018.

  Jedan od objekata na kojem su realizovane mjere energetske efikasnosti u sklopu GED projekta od decembra 2015. godine koristi energiju Sunca je Dom za socijalno i zdravstveno zbrinjavanje osoba s invaliditetom Stolac, na kojem je postavljanjem solarnih kolektora riješen problem zagrijavanja i hlađenja prostorija, kao i zagrijavanja vode.

 • Kiša više ne donosi strah: Porodice dobivaju siguran krov nad glavom 26. jul 2018.

  Četiri godine nakon katastrofalnih poplava i klizišta koji su pogodili Bosnu i Hercegovinu, nekoliko stotina porodica raduje se novim domovima koji će im biti izgrađeni kroz projekat Evropske unije i UNDP-a.

 • Ambasador EU Wigemark i predstavnici UNDP-a posjetili Modriču 26. jul 2018.

  EU i UNDP delegacija je upoznata sa aktivnostima na oporavku od poplava i klizišta, te postignućima ostvarenim unutar projekta Lokalni integrisani razvoj, koji se u ovoj opštini provode uz podršku EU i UNDP-a.

 • GED Projekt: U Banjaluci potpisan ugovor vrijedan 1,5 miliona KM o realizaciji aktivnosti u vezi sa energetskom efikasnošću 24. jul 2018.

  Sukhrob Khoshmukhamedov, zamjenik rezidentne predstavnice UNDP-a i Srđan Todorović, direktor Fonda za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske, potpisali su u Banjaluci ugovor vrijedan 1,5 miliona KM o realizaciji aktivnosti u vezi sa energetskom efikasnošću, racionalizacijom upravljanja energijom i smanjenjem emisija u zrak u Republici Srpskoj. Ujedno, ozvaničen je i završetak radova na poboljšanju energetske efikasnosti u banjalučkom vrtiću “Bambi”.

 • Modriča: Poljoprivreda kao strateški osnov razvoja opštine 22. jul 2018.

  Među prioritetima u Strategiji razvoja ove sjevernobosanske opštine je stvaranje boljih uslova za poljoprivredu. Opština Modriča je, uz podršku Evropske unije i UNDP-a, Strategiji razvoja pristupila na integrisan način. Cilj je bio unaprijediti usluge javne uprave, smanjiti troškove administracije, te investirati u infrastrukturu i otvoriti nova radna mjesta za socijalno ugroženo stanovništvo.

 • Obuka o izazovima i perspektivama razvoja i upravljanja poslovnih zona 20. jul 2018.

  U svrhu unapređenja znanja i vještina predstavnika organa uprave u Federaciji BiH o procesima razvoja i upravljanja poslovnim zonama u Bosni i Hercegovini, organizovane su obuke na temu „Upravljanje poslovnim zonama".

 • IDRM: Ulagati u jačanje preventivnih mjera i preventinog pristupa katastrofama 9. jul 2018.

  UNDP od februara 2018. provodi projekat „Međusobnog povezivanja u upravljanju rizicima od katastrofa“ (IDRM), zahvaljujući sredstvima Agencije za razvojnu saradnju Italije. Cilj projekta je unaprijediti politike i regulatorne okvire za smanjenje rizika od katastrofa, te implementirati mjere za upravljanje katastrofama i klimatskim promjenama na svim nivoima vlasti u cilju zaštite građana.

 • Kraljevina Saudijska Arabija donirala 2 miliona USD za EXPLODE+ projekat UNDP-a 5. jul 2018.

  Svečanim potpisivanjem ugovora o vrijednog 2 miliona USD između ambasade Kraljevine Saudijske Arabije i Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP) u BiH osigurat će se završetak infrastrukturnih unaprijeđenja na lokaciji skladištenja municije „Kula“, Mrkonjić Grad i lokaciji skladištenja naoružanja „Teufik Buza Tufo“, Visoko.

 • Dijaspora za razvoj: Formiran Investicijski fond u saradnji sa Razvojnom bankom Federacije BiH u iznosu od 1 milion i 400 hiljada KM 22. jun 2018.

  U okviru projekta „Dijaspora za razvoj” koji je projekat Vlade Švicarske i Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH, u partnerstvu sa UNDP BiH i IOM BiH danas je u Sarajevu u saradnji sa Razvojnom bankom FBiH formiran Investicijski fond, usmjeren ka privrednom sektoru, a koji će osigurati dodjelu bespovratnih sredstava u svrhu podrške investicijama u BiH u saradnji s dijasporom.

 • Nasmijani mališani, zadovoljni roditelji 13. jun 2018.

  Tridesetoro djece upisano je u čelinački vrtić „Neven“ nakon što su njegove prostorije proširene kroz projekt Lokalni integrisani razvoj (LIR) koji finansira Evropska unija, a provodi Razvojni program Ujedinjenih nacija, UNDP.

UNDP UNDP širom svijeta

Nalazite se na... UNDP Bosnia and Herzegovina 
Kliknite na... UNDP globalno