SubscribeSubscribe
Info centar
 • UNDP BiH podržao stvaranje novih radnih mjesta u saradnji s Federalnim zavodom za zapošljavanje 30. mar. 2017.

  Predstavnici Razvojnog programa Ujedinjenih nacija u Bosni i Hercegovini (UNDP BiH) i Federalnog zavoda za zapošljavanje potpisali su danas Memorandum o razumijevanju s ciljem jačanja međuagencijske suradnje na stvaranju novih radnih mjesta i razvoju vještina u skladu sa potrebama na tržištu rada.

 • EXPLODE projekat: ostvaren cilj - uništeno 1.800 tona municije 29. mar. 2017.

  Izuzetni rezultati unapređenja sigurnosti zajednica kroz projekat EXPLODE koji je finansirala Evropska unija su bili u fokusu svečane ceremonije zatvaranja projekta održane u Sarajevu.

 • Na inicijativu građana na Mošćanici i Sedreniku otvorena dječja igrališta 23. mar. 2017.

  Više od 500 mališana iz MZ Moščanica i MZ Sedrenik od danas će moći provoditi vrijeme u igri i zabavi na dva nova, potpuno opremljena dječja igrališta. Izgradnja dječjih igrališta je bio jedan od prioriteta za građane ovih mjesnih zajednica, koje su kao zaključak definisali na forumu održanom u okviru projekta Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH, zajedničkog projekta Vlade Švicarske i Vlade Švedske, kojeg sprovodi UNDP.

 • Rezultati konkursa za dodjelu malih grantova u okviru projekta “Izgradnja i konsolidacija kapaciteta za prevenciju sukoba” 21. mar. 2017.

  U okviru projekta “Izgradnja i konsolidacija kapaciteta za prevenciju sukoba” kojeg finansira Evropska unija (EU), a provodi Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u Bosni i Hercegovini, u decembru 2016. godine je objavljen javni poziv za manja online sredstva informisanja, davaoce usluga i pojedince (uključujući i blogere i pojedince koji redovno objavljuju na društvenim mrežama) da dostave prijedloge za dodjelu malih grantova. Poziv je zatvoren 30.01.2017.

 • UNDP i EU podrška smanjenju rizika od katastrofa u Bosni i Hercegovini 17. mar. 2017.

  Danas je u Bijeljini Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP), u sklopu novog dvogodišnjeg regionalnog projekta “Izgradnja urbane otpornosti u jugoistočnoj Evropi – akciona mreža” (SEE URBAN), kojeg zajednički finansiraju Evropska unija i UNDP, održao prvi sastanak sa partnerima u Bosni i Hercegovini. Učesnicima su predstavljeni ciljevi Projekta, te iskustva i dobre prakse iz Hrvatske iz oblasti smanjenja rizika od nastanka katastrofa i izgradnje funkcionalnog sistema zaštite i spašavanja.

 • Aktivizam građana – ključ uspjeha mjesnih zajednica 15. mar. 2017.

  Uspješnost mjesnih zajednica zavisi od aktivizma i predanosti građana u realizaciji potreba za razvoj lokalne zajednice, što predstavlja osnovu za kreiranje promjena u lokalnoj upravi od niže ka višoj razini vlasti – zaključak je svih 170 učesnika današnjeg sastanka, održanog u Sarajevu u okviru projekta “Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH”, povodom razmjene iskustava i dobrih praksi s osvrtom na studijske posjete u Republiku Hrvatsku, Republiku Srbiju i Kraljevinu Švedsku.

 • Dodjela informatičke opreme mjesnim zajednicama za pružanje kvalitetnijih usluga građanima u BiH 3. mar. 2017.

  Više od 125 mjesnih zajednica u 23 partnerske jedinice lokalne samouprave će od sada moći pružiti kvalitetniju i efikasniju uslugu građanima, zahvaljujući paketu informatičke opreme u vrijednosti od oko 300,000 KM.

 • Potpisan sporazum o sufinanciranju projekta za smanjenje ovisnosti u HNK 3. mar. 2017.

  Nevenko Herceg, predsjednik Vlade Hercegovačko – neretvanske županije i Sukhrob Khoshmukhamedov, zamjenik rezidentne predstavnice UNDP-a u BiH danas su u sklopu projekta ''Održivi odgovor s ciljem smanjenja ovisnosti u Bosni i Hercegovini“ potpisali Sporazum o sufinanciranju s ciljem razmjernog povećanja aktivnosti na smanjenju štete bolesti ovisnosti intravenoznih korisnika droga i zamjenske terapije u liječenju ovisnosti o opijatima u HNŽ.

 • Nastavak uspješne saradnje: Memorandumom o razumijevanju UNDP-a i Vlade Kantona Sarajevo posebno u oblasti pružanja zdravstvenih usluga 2. mar. 2017.

  Memorandum o razumijevanju Razvojnog programa Ujedinjenih naroda (UNDP) i Vlade Kantona Sarajevo potpisali su zamjenik rezidentne predstavnice UNDP-a Sukhrob Khoshmukhamedov i premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković.

 • Projekat LIR: javni poziv za dodjelu podrške za zasnivanje i proširenje proizvodnje soje 20. feb. 2017.

  U okviru projekta „Lokalni integrisani razvoj“, raspisan je javni poziv za dodjelu podrške pri uspostavljanju poljoprivredne proizvodnje, koja se odnosi na učešće u aktivnostima zasnivanja i proširenja proizvodnje soje.

UNDP UNDP širom svijeta

Nalazite se na... UNDP Bosnia and Herzegovina 
Kliknite na... UNDP globalno