Naše priče

  • Udruživanjem do zarade od mljekarstva Udruživanjem do zarade od mljekarstva 07. maj. 2015.Pet povratničkih porodica iz Drvara su odlučili da zajednički krenu u bitku za tržištem, jer smatraju da od mlijeka imaju sigurnu zaradu.

  • Kupreški sir osvaja domaće tržišteKupreški sir osvaja domaće tržište23. apr. 2015.Agro-trgovačka zadruga “BH Milch”, preko UN TFHS, povećala je proizvodnju jedinstvenog „Kupreškog sira“.

  • EU započela sanaciju poplavljenih stambenih jedinica u naselju Alžirac u ŠamcuEU započela sanaciju poplavljenih stambenih jedinica u naselju Alžirac u Šamcu03. feb. 2015.Sanacija 28 prioritetnih stambenih jedinica u naselju Alžirac u Šamcu započela je ove sedmice u okviru Programa za oporavak od poplava Evropske unije. Radovi koje finansira EU označavaju početak sanacije stambenog fonda u ovom naselju.

  • Sanacija prioritetnog stambenog fonda oštećenog u poplavama koju finansira EU bilježi rezultate u Banja LuciSanacija prioritetnog stambenog fonda oštećenog u poplavama koju finansira EU bilježi rezultate u Banja Luci03. feb. 2015.Završena je sanacija 45 prioritetnih stambenih jedinica u Banja Luci u okviru Programa EU za oporavak od poplava, dok su radovi na 21 u toku. Ove stambene jedinice se nalaze u banjalučkom naselju Lazarevo, koje je pretrpjelo značajne štete tokom poplava u maju 2014. EU je za sanaciju stambenog fonda u Lazarevu izdvojila oko 280.000 EUR (560.000 KM), dok ukupna predviđena investicija EU u sanaciju 203 stambene jedinice na području Banja Luke iznosi više od 880,000 EUR (1.7 miliona KM).

  • EUFOR i Oružane snage BiH započele obnovu mosta uništenog u poplavama u Jasenicama u ZvornikuEUFOR i Oružane snage BiH započele obnovu mosta uništenog u poplavama u Jasenicama u Zvorniku03. feb. 2015. Oružane snage BiH su od augusta 2014. godine intenzivirale angažman na sanaciji putnih komunikacija koje su oštećene poplavama i klizištima, te obnovi uništenih mostova, uključujući i privremena rješenja - postavljanje pontonskih mostova

  • 28 porodica u naselju Alžirac u Šamacu se vratilo svojim domovima zahvaljujući podršci EU Programa za oporavak od poplava28 porodica u naselju Alžirac u Šamacu se vratilo svojim domovima zahvaljujući podršci EU Programa za oporavak od poplava02. feb. 2015.Zahvaljujući EU Programu za oporavak od poplava, sanirano je 28 stambenih jedinica u naselju Alžirac u Šamcu što je omogućilo porodicama da se vrate u svoje domove. Podrška EU je pomogla u normalizaciji životnih uslova ovih porodica koje su do tada privremeno živjele širom šamačke regije, kod rodbine, prijatelja ili u raznom alternativnom smještaju koji je osigurala opštinska vlast.

  • Starost je zlatno doba Starost je zlatno doba 25. jul. 2014.Perka Zorić 85 godišnja starica živi u selu Verići, na području grada Banja Luka. U trošnoj kući i sa skromnom penzijom preživljava bez ičije pomoći. Iako i sama narušenog zdravlja, Perka je do nedavno sama brinula o svojoj 102 godine staroj prijateljici Trivuni Pilipović, jer njoj je kaže, pomoć potrebnija.

  • Svjetlija budućnost za djecu i njihove dadilje u BiHSvjetlija budućnost za djecu i njihove dadilje u BiH17. mar. 2014.Sa stopom nezaposlenosti gotovo 45%, pronaći posao u Bosni i Hercegovini mnogima ponekad djeluje kao nemoguća misija. Posebno ženama. Mnoge od njih već godinama bezuspješno pokušavaju prionaći posao, kako bi sebi i svojim porodicama osigurale svjetliju budućnost.

  • Bosna i Hercegovina bira život bez oružjaBosna i Hercegovina bira život bez oružja16. mar. 2014.Dubica je mali grad na granici između Bosne i Hercegovine i Hrvatske. U proteklih šest mjeseci u ovoj, naizgled mirnoj općini dogodilo se nekoliko ozbiljnih i nasilnih incidenata počinjenih ilegalnim oružjem.

  • Ljubav i posvećenost mogu pobijediti stigmuLjubav i posvećenost mogu pobijediti stigmu31. jan. 2014.Kada se početkom januara rodila beba u Sarajevu, otpočela je nova era borbe protiv stigme sa kojima se suočavaju ljudi oboljeli od HIV/AIDS-a u Bosni i Hercegovini.