Naše priče

  • Sigurnost radnika na prvom mjestu Sigurnost radnika na prvom mjestu 07. jul. 2015.UNDP je za oko 300 uposlenika kupreške šumarije organizovao obuku iz prve pomoći, sigurnosti na radu, te rizika od mina i neeksplodiranih ubojitih sredstava.

  • Udruživanjem do zarade od mljekarstva Udruživanjem do zarade od mljekarstva 07. maj. 2015.Pet povratničkih porodica iz Drvara su odlučili da zajednički krenu u bitku za tržištem, jer smatraju da od mlijeka imaju sigurnu zaradu.

  • Kupreški sir osvaja domaće tržišteKupreški sir osvaja domaće tržište23. apr. 2015.Agro-trgovačka zadruga “BH Milch”, preko UN TFHS, povećala je proizvodnju jedinstvenog „Kupreškog sira“.

  • EU započela sanaciju poplavljenih stambenih jedinica u naselju Alžirac u ŠamcuEU započela sanaciju poplavljenih stambenih jedinica u naselju Alžirac u Šamcu03. feb. 2015.Sanacija 28 prioritetnih stambenih jedinica u naselju Alžirac u Šamcu započela je ove sedmice u okviru Programa za oporavak od poplava Evropske unije. Radovi koje finansira EU označavaju početak sanacije stambenog fonda u ovom naselju.

  • Sanacija prioritetnog stambenog fonda oštećenog u poplavama koju finansira EU bilježi rezultate u Banja LuciSanacija prioritetnog stambenog fonda oštećenog u poplavama koju finansira EU bilježi rezultate u Banja Luci03. feb. 2015.Završena je sanacija 45 prioritetnih stambenih jedinica u Banja Luci u okviru Programa EU za oporavak od poplava, dok su radovi na 21 u toku. Ove stambene jedinice se nalaze u banjalučkom naselju Lazarevo, koje je pretrpjelo značajne štete tokom poplava u maju 2014. EU je za sanaciju stambenog fonda u Lazarevu izdvojila oko 280.000 EUR (560.000 KM), dok ukupna predviđena investicija EU u sanaciju 203 stambene jedinice na području Banja Luke iznosi više od 880,000 EUR (1.7 miliona KM).

  • EUFOR i Oružane snage BiH započele obnovu mosta uništenog u poplavama u Jasenicama u ZvornikuEUFOR i Oružane snage BiH započele obnovu mosta uništenog u poplavama u Jasenicama u Zvorniku03. feb. 2015. Oružane snage BiH su od augusta 2014. godine intenzivirale angažman na sanaciji putnih komunikacija koje su oštećene poplavama i klizištima, te obnovi uništenih mostova, uključujući i privremena rješenja - postavljanje pontonskih mostova

  • 28 porodica u naselju Alžirac u Šamacu se vratilo svojim domovima zahvaljujući podršci EU Programa za oporavak od poplava28 porodica u naselju Alžirac u Šamacu se vratilo svojim domovima zahvaljujući podršci EU Programa za oporavak od poplava02. feb. 2015.Zahvaljujući EU Programu za oporavak od poplava, sanirano je 28 stambenih jedinica u naselju Alžirac u Šamcu što je omogućilo porodicama da se vrate u svoje domove. Podrška EU je pomogla u normalizaciji životnih uslova ovih porodica koje su do tada privremeno živjele širom šamačke regije, kod rodbine, prijatelja ili u raznom alternativnom smještaju koji je osigurala opštinska vlast.

  • Starost je zlatno doba Starost je zlatno doba 25. jul. 2014.Perka Zorić 85 godišnja starica živi u selu Verići, na području grada Banja Luka. U trošnoj kući i sa skromnom penzijom preživljava bez ičije pomoći. Iako i sama narušenog zdravlja, Perka je do nedavno sama brinula o svojoj 102 godine staroj prijateljici Trivuni Pilipović, jer njoj je kaže, pomoć potrebnija.

  • Svjetlija budućnost za djecu i njihove dadilje u BiHSvjetlija budućnost za djecu i njihove dadilje u BiH17. mar. 2014.Sa stopom nezaposlenosti gotovo 45%, pronaći posao u Bosni i Hercegovini mnogima ponekad djeluje kao nemoguća misija. Posebno ženama. Mnoge od njih već godinama bezuspješno pokušavaju prionaći posao, kako bi sebi i svojim porodicama osigurale svjetliju budućnost.

  • Bosna i Hercegovina bira život bez oružjaBosna i Hercegovina bira život bez oružja16. mar. 2014.Dubica je mali grad na granici između Bosne i Hercegovine i Hrvatske. U proteklih šest mjeseci u ovoj, naizgled mirnoj općini dogodilo se nekoliko ozbiljnih i nasilnih incidenata počinjenih ilegalnim oružjem.