Upozorenje na prevare

UNDP ne naplaćuje nikakve takese u bilo kojem dijelu procesa regrutiranja uposlenika (apliciranje, intervju, procesuiranje, trening, vizu ili druge takse). Posjetite http://jobs.undp.org i kliknite na Vacancies da pogledate najnovije prilike za karijeru u UNDP-u.

UNDP ne naplaćuje nikakve takse u bilo kojem dijelu procesa nabavke (registraciju dobavljača, podnošenje ponuda ili druge takse). Posjetite http://procurement-notices.undp.org/ da pogledate najnovije poslovne prilike sa UNDP-om.

UNDP ne zahtjeva izdavanje osobnih bankovnih čekova, "Money Gram-ova", Western Union ili bilo koji drugi tip transfera novcau bilo kojem dijelu procesa nabavke / regrutacije.

UNDP ne traži informacije vezane za bankovne račune ili druge privatne informacije prije formalne registracije kao pružaoca usluge.

UNDP ne nudi nagrade, novčana sredstva, certifikate, stipendije ili nagradne igre putem e-pošte, pošte ili faksa.

Naglašavamo primateljima poziva da apliciraju za pozicije ili se angažuju u proces nabavke da trebaju primjeniti oprez kada su u pitanju ovakvi poticaji.

Finansijski gubitak i krađa identiteta mogu biti rezultat transfera novca i povjerljivih osobnih informacija kroz ovakve sumnjive korespodencije. UNDP nije odgovoran za takve krađu ili gubitak.

Žrtve prevara mogu prijaviti iste lokalnim organima reda koji trebaju poduzeti odgovarajuće mjere.

Kontaktirajte UNDP u Bosni i Hercegovini
Medijski upiti Telefon: +387 (033) 293 400
Fax: +387 (033) 552 330
Godišnji izvještaj Rezidentnog koordinatora
Godišnji izvještaj Rezidentnog koordinatora

Bosna i Hercegovina je prošla kroz izazovnu godinu kada je u pitanju održavanje političke stabilnosti, ali i kada je u pitanju postizanje progresa u procesu evropskih integracija, što deklarativno ostaje ključni strateški i razvojni plan za zemlju.

Ruralni razvoj u Bosni i Hercegovini: Mit i stvarnost
RURALNI RAZVOJ U BOSNI I HERCEGOVINI: MIT I STVARNOST

Kakav je društveni razvoj u ruralnim područjima Bosne i Hercegovine? Gdje većina tih ljudi živi? Da li imaju poslove i pristojna primanja? Da li imaju odgovarajući pristup zdravstvenoj zaštiti i obrazovanju?  Kako im je razvijena saobraćajna infrastruktura? Kakav imaju pristup uslugama i telekomunikaciji? Da li su uključeni u društveni i politički život? Koliko je poljoprivreda važna u ruralnom životu? Ovo su pitanja na koja ovaj osmi Izvještaj o društvenom razvoju pokušava odgovoriti.