v.d. rezidentni predstavnik UNDP-a u BiH

Sukhrob Khoshmukhamedov, v.d. rezidentni predstavnik UNDP-a u Bosni i Hercegovini
Sukhrob Khoshmukhamedov, v.d. rezidentni predstavnik UNDP-a u Bosni i Hercegovini

Gospodin Sukhrob Khoshmukhamedov je preuzeo svoju dužnost u Razvojnom programu Ujedinjenih nacija (UNDP) u Bosni i Hercegovini u novembru 2016.

Prije svog angažmana u BiH, Sukhrob je tri godine radio kao zamjenik rezidentnog predstavnika UNDP-a na Papui Novoj Gvineji, a prethodno je osam godina radio kao pomoćnik rezidentnog predstavnika/programa UNDP-a u Tadžikistanu, gdje je koordinirao izradu smjernica strateškog programa za Nacionalni ured i predstavljao je UNDP u zemlji tokom različitih događaja.
 
Prije nego se pridružio UNDP-u 2004., Sukhrob je radio kao direktor marketinga kompanije Indigo Tajikistan, vodećeg mobilnog operatera u zemlji. Sukhrob je u prošlosti također radio za Fondaciju Aga Khan, Barents Group Ltd. (produžnica KMPG grupacije) i Vladu Tadžikistana.
   
Gospodin Khoshmukhamedov je rođen i odrastao je u Tadžikistanu, a studirao je u Sjedinjenim Američkim Državama. Magistrirao je na Fakultetu za međunarodne studije Univerziteta u Denveru iz oblasti globalnih finansija, trgovine i ekonomskih integracija.   

UNDP UNDP širom svijeta

Nalazite se na... UNDP Bosnia and Herzegovina 
Kliknite na... UNDP globalno