SubscribeSubscribe
 • Smjernice za upravljanje i odrzavanje termo-energetskih sistema u javnim objektima
  21. jul. 2014.

  Smjernice za upravljanje i održavanje termo-energetskih sistema u javnim objektima, sa fo¬kusom na kotlove na biomasu, imaju za cilj da podignu svijest široj javnosti i upoznaju osobe koje direktno ili indirektno rukovode i održavaju ove sisteme sa praktičnim informacijama i savjetima za pravilan, siguran i efikasan rad sistema.

 • Strategija prilagođavanja na klimatske promjene i niskoemisionog razvoja za Bosnu i Hercegovinu
  9. jan. 2014.

  Bosnia and Herzegovina has taken significant steps to tackle the issue of climate change both on the domestic and international level. In Bosnia and Herzegovina climate change is gradually more considered to be a matter of crucial strategic importance, particularly by local authorities and the academic community.

 • Drugi nacionalni izvještaj Bosne i Hercegovine u skladu s Okvirnom konvencijom Ujedinjenih nacija
  8. nov. 2013.

  Savjet ministara BIH i entitetske vlade su usvojile Drugi nacionalni izvještaj Bosne i Hercegovine (SNC) prema Okvirnoj konvenciji Ujedinjenih nacija o klimatskim promjenama (UNFCCC), koji je predat UNFCCC sekretarijatu u Bonu. Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) je uz finansijsku podršku GEF-a i u partnerstvu sa Ministarstvom za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske, kao UNFCCC kontakt institucijom za BIH, završio izradu Drugog nacionalnog izvještaja Bosne i Hercegovine o klimatskim promjenama.

 • Voda za život: osnove integralnog upravljanja vodnim resursima
  24. sep. 2013.

  Oduvijek je voda za čovjeka bila simbol života. Voda je dio nas i bez nje ne može ni jedno živo biće. Čovjek bez vode može izdržati samo oko 8 dana, dok bez hrane možeizdržati neuporedivo duže, smatra se do 40 tak dana.

 • 25. jul. 2013.

  Generalna analiza sektora vodosnabdijevanja i njegove funkcije ljudskog razvoja u BiH (u daljem tekstu “analiza SVS”) dio je šireg programa UNDP-a u okviru Milenijumskih razvojnih ciljeva, i projekta “Osiguranje pristupa vodosnabdijevanju kroz institucionalni razvoj i infrastrukturu“.

 • 28. jun. 2013.

  Okoliš je složeni prirodni i društveni pojam za područje Zemlje kojeg su oblikovali i sadržajno ispunili složeni prirodni i društveni procesi. Okoliš čine prirodno okruženje, tlo, zrak, voda, biosfera i izgrađeni (vještački) okoliš koji je nastao kao rezultat aktivnosti ljudskog faktora.

UNDP UNDP širom svijeta

Nalazite se na... UNDP Bosnia and Herzegovina 
Kliknite na... UNDP globalno