SubscribeSubscribe
 • Biblioteka energetske efikasnosti
  19. feb. 2013.

  EE Biblioteka se sastoji od sedam edukativnih publikacija koje objašnjavaju sve od osnova do tehničkih detalja u vezi sa štednjom energije, energetskom efikasnosti i upravljanjem energijom, te je namjenjena najširoj publici – od mladih osoba koje se prvi put sreću sa ovim temama do stručnjaka koji rade u energetskom sektoru.

 • 20. jul. 2012.

  Life can exist in all types of very inhospitable environments, but never without water. It is therefore that the pursuit for life in the Solar System has become the pursuit for water! Thus the Diamond Lake located in the remote part of Argentina may help scientist to reach the conclusion how did the life on Earth start, and how could organisms live on other planets. Researches resulted in the millions of «superbacteria» in the Diamond Lake, located amidst an enormous volcano crater at around 4,650 metres above sea level, and able to survive at extremely low oxygen levels.

 • 8. jun. 2012.

  U ovoj publikaciji predstavljen je eko turizam Livanjskog polja (opštine Livno, Bosansko Grahovo i Tomislavgrad). Čitaoci ove publikacije dobiti će informaciju o najznačajnim biljnim i životinjskim vrstama, mjestima velikog prirodnog ili kulturnog značaja, te ideje za rekreacijske aktivnosti ili avanturističke sportove kojima se može baviti u ovom području.

 • Prvi nacionalni izvještaj (INC)
  4. jun. 2012.

  Prvi nacionalni izvještaj (INC) Bosne i Hercegovine u skladu sa Okvirnom konvencijom Ujedinjenih nacija o klimatskim promjenama (UNFCCC) je usvojen od strane Savjeta ministara BiH i entiteskih vlada i dostavljen UNFCCC Sekretarijatu u Bonu.

 • 1. nov. 2011.

  Ovaj udžbenik je prilagođen i štampan u okviru projekta Zapošljavanje i sigurno snabdijevanje energijom korištenjem energije iz biomase u Bosni i Hercegovini - Biomass“, a baziran je na originalnim materijalima Norveškog SPARE programa za održivo korištenje energetskih resursa, namijenjenog školskoj djeci.

 • Analiza potencijala drvnih ostataka u BiH, s posebnim fokusom na opštine Srebrenica, Bratunac i Milići
  1. nov. 2011.

  U sklopu projekta Zapošljavanje i sigurno snadbijevanje energijom korištenjem biomase u BiH – Biomas projekat, UNDP je objavio studiju na temu Analiza potencijala drvnih ostataka u BiH, s posebnim fokusom na opštine Srebrenica, Bratunac i Milići. Analiza pokazuje da su drvni ostaci više nego dovoljni za zagrijavanje škola na području triju opština, Srebrenice, Bratunca i Milića, pri čemu je utvrđeno da su drvni peleti i sječka najpogodnije vrste drvne biomase za proizvodnju energije.

UNDP UNDP širom svijeta

Nalazite se na... UNDP Bosnia and Herzegovina 
Kliknite na... UNDP globalno