Šta radimo

Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) je globalna razvojna mreža UN-a, koja djeluje u skoro 170 zemalja i teritorija. U Bosni i Hercegovini, posvećeni smo pomaganju zemlji kroz jačanje državnih i lokalnih kapaciteta za provedbu političkih, ekonomskih i socijalnih reformi i razvoja.

UNDP 50. godišnjica
Obnova poplavljenih područja
do 05.02.2016. godine zahvaljujući sredstvima Evropske unije i bilateralnih donatora obnovljeno je:

4.441 stambena jedinica, uključujući 575 domova u koje će se vratiti porodice koje žive u kolektivnim centrima.

121 javna objekta (škole, obdaništa, domovi zdravlja, zgrade općinskih uprava, centri za socijalni rad, domovi kulture i centri za mlade). Sve škole su dobile potreban namještaj i opremu, te je izgrađeno i deset novih igrališta

U okviru pomoći malim i srednjim preduzećima, očekuje se da će se sačuvati ili otvoriti 4.333 radnih mjesta.

Broj radnih mjesta u malim i srednjim preduzećima koje je podržao EU Program za oporavak od poplava povećao se sa 3.783 na 4.173, što ima pozitivan utjecaj na privredni rast općina pogođenih poplavama.

142 objekta komunalne infrastrukture su sanirana

i još mnogo toga.

Saznajte više...
Zajednički projekti

 

 

 

 

Lajk za pametnu energiju

 

Od 2014. godine, dvije edukativne kampanje Lajk za pametnu energiju su organizovane u gradovima širom Bosne i Hercegovine. Kroz nagradne igre i savjete Profesora Atoma, građani su mogli da nauče jednostavne načine ne samo da štede energiju, već kako da smanje i troškove u svojim domovima, školama, na ulici, a da pritom štite životnu sredinu.