Cilj projekta je obučiti vozače da koriste postojeće rampe u gradskim autobusima i povećati svijest o potrebama i pravima osoba sa invaliditetom.
Ovdje možete pogledati sve otvorene javne pozive
Stotine ljudi su dobili posao u posljednje dvije godine kroz podršku Evropske unije, dok bh. kompanijama i dalje nedostaje kvalifikovanih i stručnih radnika.
Projekat EU i UNDP-a ne samo da pomaže oporavak od poplava i klizišta, već osigurava da ta pomoć bude prilagođena specifičnim potrebama najranjivijih porodica.
Via Dinarica je za svega nekoliko godina postala prepoznatljiv turistički brend
U Osnovnoj školi “Mehmedalija Mak Dizdar” u Vitkovićima prigodnim programom obilježen je završetak radova na energetskoj obnovi ove javne ustanove.
Zajednički UN program „Smanjenje rizika od katastrofa u Bosni i Hercegovini za održivi razvoj“, koji finansiraju Vlada Švicarske i Ujedinjene nacije, će podržati bh. građane, posebno najugroženije kategorije i visokorizične lokalne zajednice u BiH, da se pripreme i prilagode rizicima od katastrofa i udarima u različitim sektorima razvoja.

Take action

 

Postani dio našeg tima

Postani dio našeg tima

Želiš nam se pridružiti? Pogledaj oglašene pozicije

Prati nas na društvenim mrežama

Prati nas na društvenim mrežama

Pridruži se dijalogu putem društvenih mreža i saznaj više o važnim pitanjima, projektima koje implementiramo i njihovim rezultatima.

Publikacije

Publikacije UNDP Bosna i Hercegovina

Pogledaj više od 60 publikacija koje je objavio UNDP u BiH

O Bosni i Hercegovini

Više

3.531.159

Stanovništvo

50%

Stopa nezaposlenosti mladih

$7,713

BDP per capita

0,735

Indeks humanog razvoja

Više

UNDP UNDP širom svijeta

Nalazite se na... UNDP Bosnia and Herzegovina 
Kliknite na... UNDP globalno