U okviru IRLMM projekta razvijen je set priručnika za učestale tipove katastrofa kako bi podržao vlasti na svim nivoima da se efikasnije nose sa različitim katastrofama.
Program za oporavak od poplava, koji finansira Evropska unija, a implementira UNDP, pomaže malim poduzetnicima da snivaju hrabrije snove.
Ovdje možete pogledati sve otvorene javne pozive
Pet bosanskohercegovačkih opština i gradova pozvalo je svoje građane i građanke da glasaju za inicijative koje će poboljšati kvalitetu života u tim zajednicama.
Projekat Evropske unije EU4Business osigurao je bespovratna sredstva u ukupnom iznosu od 1,6 miliona KM za deset poljoprivrednih gazdinstava, a koji će sa svoje strane sufinansirati vlastite aktivnosti s preko 1,3 miliona KM
U vrijeme promjena u Ujedinjenim nacijama, radili smo s našim partnerima kako bismo ljudima pomogli da stanu na svoje noge i na njima ostanu, kroz zadovoljavanje kratkoročnih potreba, uz istovremeno postavljanje temelja za prosperitetnu i sigurnu budućnost.

Take action

 

Postani dio našeg tima

Postani dio našeg tima

Želiš nam se pridružiti? Pogledaj oglašene pozicije

Prati nas na društvenim mrežama

Prati nas na društvenim mrežama

Pridruži se dijalogu putem društvenih mreža i saznaj više o važnim pitanjima, projektima koje implementiramo i njihovim rezultatima.

Publikacije

Publikacije UNDP Bosna i Hercegovina

Pogledaj više od 60 publikacija koje je objavio UNDP u BiH

O Bosni i Hercegovini

Više

3.531.159

Stanovništvo

50%

Stopa nezaposlenosti mladih

$7,713

BDP per capita

0,735

Indeks humanog razvoja

Više

UNDP UNDP širom svijeta

Nalazite se na... UNDP Bosnia and Herzegovina 
Kliknite na... UNDP globalno