ako bi se smanjio uticaj prekomjerne potrošnje energije na okoliš i potaknuo prijelaz na korištenje čiste energije u javnom sektoru, Švedska vlada izdvaja 7,8 miliona KM za nastavak projekta "Zeleni ekonomski razvoj" koji implementira UNDP.
Predstavljeni su rezultati ostvareni kroz programe obnove i razvoja koje je posljednjih 16 godina provodio UNDP, a prevashodno finansirala Vlada Nizozemske.
Ovdje možete pogledati sve otvorene javne pozive
U okviru ReLOaD projekta, 21 jedinica lokalne samouprave iz BiH, izrazila je svoje opredjeljenje da osigura veće učešće građana u procesima donošenja odluka na lokalnom nivou.
Mjere energetske efikasnosti realizovane u sklopu projekta „Zeleni ekonomski razvoj”, a sredstva su osigurali Ministarstvo prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo, Vlada Švedske, Fond za zaštitu okoliša Federacije BiH. UNDP je implementirao projekat.
Za ovogodišnju “Global Crowdfunding Academy”, koja se prvi put održava u BiH, odabrano je 11 timova sa najboljim idejama i projektima za sudjelovanje u ovom edukativnom programu.
UNDP u BiH i Vlada Federacije BiH potpisali su u Sarajevu Memorandum o razumijevanju koji će pružiti okvir za formaliziranje i jačanje saradnje

Take action

 

Postani dio našeg tima

Postani dio našeg tima

Želiš nam se pridružiti? Pogledaj oglašene pozicije

Prati nas na društvenim mrežama

Prati nas na društvenim mrežama

Pridruži se dijalogu putem društvenih mreža i saznaj više o važnim pitanjima, projektima koje implementiramo i njihovim rezultatima.

Publikacije

Publikacije UNDP Bosna i Hercegovina

Pogledaj više od 60 publikacija koje je objavio UNDP u BiH

O Bosni i Hercegovini

Više

3.531.159

Stanovništvo

50%

Stopa nezaposlenosti mladih

$7,713

BDP per capita

0,735

Indeks humanog razvoja

Više

UNDP UNDP širom svijeta

Nalazite se na... UNDP Bosnia and Herzegovina 
Kliknite na... UNDP globalno