Projekat Evropske unije EU4Business osigurao je bespovratna sredstva u ukupnom iznosu od 1,6 miliona KM za deset poljoprivrednih gazdinstava, a koji će sa svoje strane sufinansirati vlastite aktivnosti s preko 1,3 miliona KM
Ovdje možete pogledati sve otvorene javne pozive
Delegacije EU i UNDP u BiH posjetile Šamac i Domaljevac-Šamac.
Nezaposlenost, loš kvalitet javnih usluga, korupcija te nepovoljno poslovno okruženje samo su neki od brojnih izazova sa kojima se Bosna i Hercegovina suočava. Ipak, u posljednjih nekoliko godina, odgovorniji pristup jednog broja lokalnih vlasti doveo je do značajnog poboljšanja kvalitete života stanovništva.
U Crvenom križu općine Orašje organizovan je prigodan program povodom okončanja radova poboljšanja energetske učinkovitosti ovog objekta. Tim povodom, učenici OŠ Orašje, volonteri i članovi sekcije Crvenog križa izveli su pokaznu vježbu pružanja prve pomoći nakon požara sa više unesrećenih osoba i pokazali vrhunsku obučenost.
UNDP u Bosni i Hercegovini, uz podršku Vlade Švedske, sinoć je na svečanosti koja je održana u Sarajevu nagradio bh. lidere održivog razvoja - kompanije koje rade izuzetne stvari uvođenjem i sprovođenjem mjera i aktivnosti za održivu budućnost, za postizanje Ciljeva održivog razvoja. Nagrade su dodijeljene u kategorijama “Ljudi” i “Resursi i okoliš”, a proglašen je i ukupni pobjednik za Bosnu i Hercegovinu.
U vrijeme promjena u Ujedinjenim nacijama, radili smo s našim partnerima kako bismo ljudima pomogli da stanu na svoje noge i na njima ostanu, kroz zadovoljavanje kratkoročnih potreba, uz istovremeno postavljanje temelja za prosperitetnu i sigurnu budućnost.

Take action

 

Postani dio našeg tima

Postani dio našeg tima

Želiš nam se pridružiti? Pogledaj oglašene pozicije

Prati nas na društvenim mrežama

Prati nas na društvenim mrežama

Pridruži se dijalogu putem društvenih mreža i saznaj više o važnim pitanjima, projektima koje implementiramo i njihovim rezultatima.

Publikacije

Publikacije UNDP Bosna i Hercegovina

Pogledaj više od 60 publikacija koje je objavio UNDP u BiH

O Bosni i Hercegovini

Više

3.531.159

Stanovništvo

50%

Stopa nezaposlenosti mladih

$7,713

BDP per capita

0,735

Indeks humanog razvoja

Više

UNDP UNDP širom svijeta

Nalazite se na... UNDP Bosnia and Herzegovina 
Kliknite na... UNDP globalno