ako bi se smanjio uticaj prekomjerne potrošnje energije na okoliš i potaknuo prijelaz na korištenje čiste energije u javnom sektoru, Švedska vlada izdvaja 7,8 miliona KM za nastavak projekta "Zeleni ekonomski razvoj" koji implementira UNDP.
Više od 30 mladih ljudi iz svih dijelova Bosne i Hercegovine okupilo se na hackathonu na kojem će se razvijati softverska rješenja za stvarne probleme...
Ovdje možete pogledati sve otvorene javne pozive
MEG projekt pruža podršku lokalnim vlastima u unapređenju kvaliteta i dostupnosti javnih usluga i komunalne infrastrukture u 18 jedinica lokalne samouprave
Predstavljeni su rezultati ostvareni kroz programe obnove i razvoja koje je posljednjih 16 godina provodio UNDP, a prevashodno finansirala Vlada Nizozemske.
Mjere energetske efikasnosti realizovane u sklopu projekta „Zeleni ekonomski razvoj”, a sredstva su osigurali Ministarstvo prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo, Vlada Švedske, Fond za zaštitu okoliša Federacije BiH. UNDP je implementirao projekat.

Take action

 

Postani dio našeg tima

Postani dio našeg tima

Želiš nam se pridružiti? Pogledaj oglašene pozicije

Prati nas na društvenim mrežama

Prati nas na društvenim mrežama

Pridruži se dijalogu putem društvenih mreža i saznaj više o važnim pitanjima, projektima koje implementiramo i njihovim rezultatima.

Publikacije

Publikacije UNDP Bosna i Hercegovina

Pogledaj više od 60 publikacija koje je objavio UNDP u BiH

O Bosni i Hercegovini

Više

3.531.159

Stanovništvo

50%

Stopa nezaposlenosti mladih

$7,713

BDP per capita

0,735

Indeks humanog razvoja

Više

UNDP UNDP širom svijeta

Nalazite se na... UNDP Bosnia and Herzegovina 
Kliknite na... UNDP globalno