Rezultati konkursa za dodjelu malih grantova u okviru projekta “Izgradnja i konsolidacija kapaciteta za prevenciju sukoba”

Zbog ograničenih sredstava, kao što je bilo navedeno u javnom pozivu, osam (8) inicijativa je odabrano za finansiranje sa po 5.000 američkih dolara, a ukupna raspoloživa sredstva iznose 40.000 američkih dolara.

Na inicijativu građana na Mošćanici i Sedreniku otvorena dječja igrališta

Više od 500 mališana iz MZ Moščanica i MZ Sedrenik od danas će moći provoditi vrijeme u igri i zabavi na dva nova, potpuno opremljena dječja igrališta. Izgradnja dječjih igrališta je bio jedan od prioriteta za građane ovih mjesnih zajednica, koje su kao zaključak definisali na forumu održanom u okviru projekta Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH, zajedničkog projekta Vlade Švicarske i Vlade Švedske, kojeg sprovodi UNDP.

LIR projekat: javni poziv za realizaciju novih investicija u BiH u 2017. godini

U okviru projekta „Lokalni integrisani razvoj“ (LIR), raspisan je javni poziv za iskazivanje interesa za podrškom u realizaciji novih investicija u Bosni i Hercegovini, u 2017. godini.

Aktivizam građana – ključ uspjeha mjesnih zajednica

Uspješnost mjesnih zajednica zavisi od aktivizma i predanosti građana u realizaciji potreba za razvoj lokalne zajednice, što predstavlja osnovu za kreiranje promjena u lokalnoj upravi od niže ka višoj razini vlasti – zaključak je svih 170 učesnika današnjeg sastanka, održanog u Sarajevu u okviru projekta “Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH”, povodom razmjene iskustava i dobrih praksi s osvrtom na studijske posjete u Republiku Hrvatsku, Republiku Srbiju i Kraljevinu Švedsku.

Dodjela informatičke opreme mjesnim zajednicama za pružanje kvalitetnijih usluga građanima u BiH

Više od 125 mjesnih zajednica u 23 partnerske jedinice lokalne samouprave će od sada moći pružiti kvalitetniju i efikasniju uslugu građanima, zahvaljujući paketu informatičke opreme u vrijednosti od oko 300,000 KM.

Potpisan sporazum o sufinanciranju projekta za smanjenje ovisnosti u HNK

Projekt, čiji su implementatori Centar za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti Mostar, nevladine udruge u HNŽ i UNDP, nastavak je uspješnog desetogodišnjeg programa kojeg je financirao Globalni fond za borbu protiv AIDS-a, tuberkuloze i malarije, a koji je završen protekle godine.

Nastavak uspješne saradnje: Memorandumom o razumijevanju UNDP-a i Vlade Kantona Sarajevo posebno u oblasti pružanja zdravstvenih usluga

Memorandum o razumijevanju Razvojnog programa Ujedinjenih naroda (UNDP) i Vlade Kantona Sarajevo potpisali su zamjenik rezidentne predstavnice UNDP-a Sukhrob Khoshmukhamedov i premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković.

Projekat LIR: Produžen rok za javni poziv za dodjelu podrške za zasnivanje i proširenje proizvodnje soje

U okviru projekta „Lokalni integrisani razvoj“, raspisan je javni poziv za dodjelu podrške pri uspostavljanju poljoprivredne proizvodnje, koja se odnosi na učešće u aktivnostima zasnivanja i proširenja proizvodnje soje.

Najavljen novi UNDP projekat iz oblasti okoliša i energetske efikasnosti

UNDP sektor za energiju i okoliš je u ponedeljak, 13. februara predstavio nacrt projektnog dokumenta „Pokretanje okolišnog finansiranja u svrhu nisko-karbonskog urbanog razvoja (Catalyzing Environmental Finance for Low-carbon Urban Development) “podržanog od strane Globalnog fonda za okoliš (GEF) .

Via Dinarica: Javni poziv za podnošenje prijedloga projekata za dodjelu sredstava

Unapređenje turističke smještajne infrastrukture, ponude i usluga duž zelene i bijele staze Via Dinarice u Bosni i Hercegovini

Osam regionalnih radnih sastanaka za jednu viziju mjesnih zajednica

sam regionalnih radnih sastanaka održano je širom Bosne i Hercegovine u sklopu projekta „Jačanje uloge mjesnih zajednica (MZ) u BiH“ od augusta do decembra 2016. godine. Na sastancima u Sarajevu, Tuzli, Banjoj Luci, Mostaru, Bihaću, Brčkom, Bijeljini i Trebinju učesnici su kroz produktivne diskusije radili na definiranju vizije mjesne zajednice, koja će biti korištena kao model u budućnosti bh. mjesnih samouprava.

Unapređenje lokalne samouprave i javnih usluga doprinosi boljem kvalitetu života građana u Bosni i Hercegovini

Na konferenciji „Unapređenje lokalne samouprave i pružanja usluga u Bosni i Hercegovini: Postignuća i budući pravci razvoja lokalne samouprave u BiH“, predstavljeni su pristupi i dobre prakse razvoja lokalnih zajednica i pružanja javnih usluga te njihov doprinos boljem kvalitetu života građana u Bosni i Hercegovini.

Naše priče: Korparstvo u Posavini –povratak tradiciji i biznis na kućnom pragu

Pokrenuti uspješan biznis u svom domu, san je mnogih koji žele da uplove u preduzetničke vode, ili pak da nađu neko zaposlenje. Taj san je postao stvarnost za one koji su učestvovali u projektu „Razvojem korparstva do samozapošljavanja“ u Posavini.

LIR projekat - rezultati javnog poziva: Odabrani projekti javnih radova za zapošljavanje 158 socijalno ugroženih osoba u 2017.

U okviru projekta „Lokalni integrisani razvoj“ (LIR) koju primarno finansira EU, a provodi UNDP BiH izabrani su projekti javnih radova u pet jedinica lokalne samouprave, ukupne vrijednost 380.000 KM, koji će omogućiti zapošljavanje 158 socijalno ugroženih osoba u 2017. godini.