UNDP u Bosni i Hercegovini, uz podršku Vlade Švedske, sinoć je na svečanosti koja je održana u Sarajevu nagradio bh. lidere održivog razvoja - kompanije koje rade izuzetne stvari uvođenjem i sprovođenjem mjera i aktivnosti za održivu budućnost, za postizanje Ciljeva održivog razvoja. Nagrade su dodijeljene u kategorijama “Ljudi” i “Resursi i okoliš”, a proglašen je i ukupni pobjednik za Bosnu i Hercegovinu.
Ovdje možete pogledati sve otvorene javne pozive
Fokus petogodišnjeg projekta “Okolinski prihvatljivo upravljanje postojanim organskim zagađujućim materijama (POPs) u industrijskom i sektoru upravljanja otpadom“ je prevencija ispuštanja nenamjerno proizvedenih dugotrajno postojanih organskih zagađujućih materija (POPs).
U Crvenom križu općine Orašje organizovan je prigodan program povodom okončanja radova poboljšanja energetske učinkovitosti ovog objekta. Tim povodom, učenici OŠ Orašje, volonteri i članovi sekcije Crvenog križa izveli su pokaznu vježbu pružanja prve pomoći nakon požara sa više unesrećenih osoba i pokazali vrhunsku obučenost.
Cilj projekta je obučiti vozače da koriste postojeće rampe u gradskim autobusima i povećati svijest o potrebama i pravima osoba sa invaliditetom.
Delegacije EU i UNDP u BiH posjetile Šamac i Domaljevac-Šamac.
Stotine ljudi su dobili posao u posljednje dvije godine kroz podršku Evropske unije, dok bh. kompanijama i dalje nedostaje kvalifikovanih i stručnih radnika.

Take action

 

Postani dio našeg tima

Postani dio našeg tima

Želiš nam se pridružiti? Pogledaj oglašene pozicije

Prati nas na društvenim mrežama

Prati nas na društvenim mrežama

Pridruži se dijalogu putem društvenih mreža i saznaj više o važnim pitanjima, projektima koje implementiramo i njihovim rezultatima.

Publikacije

Publikacije UNDP Bosna i Hercegovina

Pogledaj više od 60 publikacija koje je objavio UNDP u BiH

O Bosni i Hercegovini

Više

3.531.159

Stanovništvo

50%

Stopa nezaposlenosti mladih

$7,713

BDP per capita

0,735

Indeks humanog razvoja

Više

UNDP UNDP širom svijeta

Nalazite se na... UNDP Bosnia and Herzegovina 
Kliknite na... UNDP globalno